06.04 ‘Barndom og revolution’ af Morten Svenstrup i Cinemateket

Rumpistol PIX Cinemateket

Oplev verdenspremiere på Morten Svenstrups musikalske filmværk  ‘Barndom og revolution’ på PIX Festival i samarbejde med Wundergrund on Tour. På filmes lydside medvirker bl.a. norske Maja Ratkje og mixningen står tonemester Peter Albrechtsen for. 

Forestil dig, at du ser en film. Skræl derpå alle billederne væk. Pil alle perifære scener, klip og dialoger ud, og forlæng og forstærk de musiske elementer. Sådan en film er Morten Svenstrups værk ‘Barndom og revolution’, og sådan skal den opleves til verdenspremieren på PIX – i biografmørket og med 5.1 surround sound.

Svenstrup, der måske er bedst kendt som komponist og cellist i Under Byen, har skabt et værk baseret på melodiske fragmenter, dialoger og lyde fra verden omkring ham, optaget over en årrække, hvor komponisten har brugt mikrofonen og harddisken som notesbog. Tilsammen danner det et abstrakt og dog yderst konkret lydbillede med dybder, nuancer og soniske landskaber, der næsten kun kan opleves i mørke – PIX er glade for at kunne lægge biografsal til premieren i samarbejde med Wundergrund on Tour.

‘Barndom og revolution’ er et personligt værk fra Svenstrups hånd, og han er selv til stede i musikken som multi-instrumentalist. Den norske avantgarde-sangerinde Maja Ratkje og danske Gry Bagøien lægger også stemmer til passager i værket. Efter biografoplevelsen er der minikoncert med Gry Bagøien i Asta Bar.

Aftenen præsenteres i samarbejde med Wundergrund on Tour.

Originaltitel: Barndom og Revolution, Land: Danmark Produktionsår: 2014, Længde: 80 min.

Medvirkende: Morten Svenstrup, Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Gry Næhr Bagøien, Astrid Iversen, Molly Sol Ljung Svenstrup, Peter Albrechtsen, Lyd: Peter Albrechtsen, Musik: Morten Svenstrup