10.10 EKKOZONE PERFORMS STEVE REICH

pace_blåJazzhouse og Wundergrund On Tour byder på en aften i minimalismens tegn med det exceptionelle ensemble Ekkozone, der opfører værker af blandt andre den amerikanske mesterkomponist Steve Reich.

Ekkozone blev dannet af percussionisten Mathias Reumert med en drøm om at skabe et i sandhed virtuost ensemble, der kunne opføre klassisk avantgarde, minimalisme og crossover projekter med lige stor tyngde. Gruppen gav sin første koncert i februar 2013 i Mogens Dahl Koncertsalen i København, hvor den opførte kompositioner af Per Nørgård og Toru Takemitsu og gav senere samme år en serie marathon-koncerter, der hver fokuserede på en enkelt komponist, heriblandt Karlheinz Stockhausen, György Ligeti og Karsten Fundal.

Mere end 4000 mennesker så Ekkozones opførsel af Steve Reichs mesterværk ”Music for 18 Musicians” på Roskilde 2013 – en koncert der blev en af festivalens bedst anmeldte.

På Jazzhouse spiller Ekkozone blandt andet to nyere stykker af netop denne minimalismens pioner: Den ultra-funky ”Sextet” for to flygeler og fire percussionister, og det Pulitzer-prisvindende”Double Sextet” for 12 musikere – foruden en række musikalske overraskelser, der ikke skal afsløres her. Denne aften er en sjælden mulighed for at høre Steve Reichs vidunderligt mangefacetterede og faseforskydende værker, opført af en gruppe fænomenale musikere, der er dedikede til at udbrede kendskabet til den moderne kompositionsmusik.

————–

”Gåsehuden og den mellemgulvssitrende følelse vendte tilbage med jævne mellemrum i løbet af de godt 60 minutter. For de 18 musikere i ensemblet Ekkozone fremførte Reichs komposition, så al dens skønhed og den nærmest svimlende nuancerigdom stod helt klart.” – Undertoner

”Reichs værk trækker tråde langt ud over den klassiske avantgarde. Man tog sig selv i at falde i det smukkeste staver over forskydningernes svimle poesi.” – Berlingske

—————

Tid & Sted: 

Fredag 10/10 kl.20.30

Store Scene, Jazzhouse, Niels Hemmingsens Gade 10, DK-1153 København K

Billetter kr. 160

Køb Billet