15.11 FINALE 2014: SIMON STEEN-ANDERSEN BUENOS AIRES

BuenosAires-lores

‘Buenos Aires’.

Enkelte udvandrede, de fleste jublede, og en Canadisk festivalleder ville straks have værket med sig til Vancouver. Nordisk Råds Musikpris-modtageren  2014, Simon Steen-Andersen, skilte vandene til premieren på sin spritnye opera ’Buenos Aires’ i Oslos Operahus i september.

Lørdag 15. november kan du opleve værket i København, når Wundergrund sætter punktum for tre ugers avantgardemusik med Danmarkspremieren på ’Buenos Aires’ i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og CPH:DOX.

Den Sorte Diamant danner ramme om denne moderne opera med video og elektronik, der sætter både medvirkende og publikum på prøve med sine avantgardistiske videoprojektioner, livetelefoni, stemmevibratorer, reklamefilmsoptagelser – og ikke mindst norske Asamisimasa samt Europas bedste vokalensemble, Neue Vocalsolisten Stuttgart, som tvinges til at synge ved hjælp af blandt andet en stemmevibrator! Simon Steen-Andersen står selv for musik, libretto, musikalsk ledelse, scenografi, kostumer og lysdesign.

Simon Steen-Andersen har de seneste år fået stor opmærksomhed på den europæiske musikscene for sine multimedieværker i krydsfeltet mellem musik, performance, teater og videokunst. I 2014 modtog han Nordisk Råds Musikpris for ’Black Box Music’, som Wundergrund præsenterede sidste år til flotte anmeldelser. I 2013 modtog Simon Steen-Andersen Carl Nielsen prisen.

Nu er han igen aktuel i København på Wundergrund, hvor du både kan opleve operaen ’Buenos Aires’ i Den Sorte Diamant 15. november samt videoværket ’Run Time Error’ i Den Frie Udstillingsbygnings nye lokaler 14. november. Og så rykker Wundergrund som noget nyt til Aarhus 18. november for at præsentere ‘Buenos Aires’ for det aarhusianske publikum i samarbejde med AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere.

Hør Simon Steen-Andersen fortælle om ’Buenos Aires’ i P2

STED & TID

Lørdag 15/11 2014 kl. 16
Den Sorte Diamant – Det Kongelige Bibliotek

Standard 150 kr
Studerende 100 kr.

KØB BILLET

Koncerten præsenteres i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek – Den Sorte Diamant og CPH:DOX
Koncerten er støttet af Goethe-Institut Dänemark og Auswärtiges Amt (udenrigstjenesten).

AA_Web_deGoethe_DK_black