24.10 ÅBNING! Walshe & in the beginning – bemejemeria

24.10 JENNIFER-WALSHE-950x425

Jennifer Walshe.

Wundergrund skydes i gang af det irske performanceikon Jennifer Walshe og ét af Danmarks mest nytænkende ensembler for kunst- og musik, SCENATET. Lilibeth Cuenca Rasmussen, den etiopiske stjerne Mihret Kebede og Jacob Kirkegaard uropfører ‘In the Beginning – bemejemeria’!

Jennifer Walshe er en af de mest toneangivende komponister i Europa lige nu, anerkendt for sin særlige originale kunstneriske stil. Sidste år blev hun præsenteret for det danske publikum som kurator på SPOR festival i Århus, hvor hun også optrådte sammen med den levende legende Tony Conrad.

Jennifer Walshe er kendt for sine vilde eksperimenter med musikalske og teatralske kompositioner og performances. Særligt kendt er hun for sit projekt Grúpat – et fiktivt kunstnerkollektiv, der kun består af hende selv, men som rummer ni alter egoer i form af komponister, fotografer, skulptører, osv. Alle ni fiktive Walshe-kunstnere er nået til tops og har fået værker opført på de fineste festivaler af anerkendte ensembler.

Jennifer Walshes værker er som støbt til det kreative ensemble SCENATET, der de seneste år har fået stor international opmærksomhed for sine unikke kunstneriske og dramatiske produktioner, der bryder med alle forestillinger om et traditionelt musikensemble!

*

Den dansk-filippinske performer Lilibeth Cuenca Rasmussen var i foråret på en lang research-rejse til Etiopien og er kommet tilbage med kufferten fuld af inspiration til at gå på opdagelse i myter om Moder Jord og altings begyndelse. Til denne aftens performance har hun inviteret den etiopiske stjerne Mihret Kebede og lydkunstneren Jacob Kirkegaard med til en performance der med lyd, krop, stemme udforsker musik og ord i altings begyndelse.

Dette projekt er tæt knyttet til Lilibeth Quenca Rasmussens solo-udstilling i Nikolaj Kunsthal, der under titlen ‘Being Human Being’ også tematiserer menneskets oprindelse med udgangspunkt i hendes rejse til Etiopien og samarbejde med en række danske kunstnere om tilblivelsen af udstillingen. Se mere her

PROGRAM

Kl. 20.00
Dørene åbner

Kl. 21.00
SCENATET & Jennifer Walshe

– HYGIENE  af Jennifer Walshe
– a sensitive number for the laydeez af Jennifer Walshe
– The Church of Frequency & Protein af Jennifer Walshe

kl. 22.30
Lilibeth Cuenca Rasmussen, Mihret Kebede og Jacob Kirkegaard:  ‘in the beginning: bemejemeria’

STED & TID

Fredag 24/10 2014 kl. 21 (dørene åbner kl. 20)
Hofteatret, Christiansborg Ridebane

Entré 125/80 kr.

KØB BILLET

Præsenteres i samarbejde med SPOR festivalen og Nikolaj Kunsthal

Maerzmusik 2014: Scenatet spielt Angel View von Juliana Hodkinson

SCENATET – ensemble for kunst og musik er anerkendt som et af de mest nyskabende og eksperimenterende ensembler for musik og kunst i Danmark. Ensemblet bevæger sig i et tværkunstnerisk felt fra musikdramatik over happenings til områder med endnu udefinerede genrer. Hertil kommer det tætte samarbejde med den yngre generation af danske komponister samt deres stor engagement i det internationale avantgarde repertoire. www.scenatet.dk