arbitrary Live + Listening Room den 27. april

torsdag, 27. april 2017

Nikolaienko – Next Sound festival, Kiev.

G((o))ng Tomorrow er medarrangør på en ny koncertrække, som byder på sjældent opført elektronisk musik – både live og i en fokuseret, fælles lyttesession. Første gang er den 27. april i Koncertkirken med ukrainske Nikolaienko, der er inspireret af tidlig elektronisk musik, exotica og sovjetiske film-soundtracks.

Arbitrary Live + Listening Room er en arrangementsrække med et nyt koncertformat, der giver (lytte)rum til både at fordybe sig i indspillede værker og live-optrædener. Det musikalske indhold er elektroniske og elektroakustiske musik- og lydværker, der ellers sjældent kan opleves i Danmark, med kunstnere fra bl.a. Tyskland, Østeuropa og dele af USA. Koncerterne bliver præsenteret af det danske label arbitrary i Koncertkirken i København.

Til arbitrary Live + Listening Rooms første arrangement den 27. april vil der være live koncert med de to elektroniske musikere og komponister, ukrainske Nikolaienko og danske Mads Emil Nielsen.

Nikolaienkos lyd er inspireret af tidlig elektronisk musik, exotica og og sovjetiske film-soundtracks, og han udgav i 2015 soloalbummet “The Sounds of Pseudoscience”.

Mads Emil Nielsen, som iøvrigt er grundlægger af arbitrary, arbejder med basale lydkilder ofte kombineret med korte samples af percussion og orkestermusik, reallyde og en bevidst forstærkning af maskinesproducerede fejllyde. Den opmærksomme koncertgænger vil vide, at Mads Emil Nielsen optrådte på den tidligere Wundergrund festival (som i dag er blevet til G((o))ng Tomorrow festival) tilbage i 2014.

Samme aften vil byde på fælles fordybelse i en række af kortere, indspillede værker af kunstnerne Carl Stone (US), Andrew Pekler (DE) og Paul Koonce (US)

Koncertserien bliver præsenteret i samarbejde med festivalen G((o))ng Tomorrow.
————–
Arbitrary Live + Listening Room arrangeres det danske label arbitrary, som blev stiftet i 2014 af musiker/komponist Mads Emil Nielsen. Arbitrary står bag udgivelse af grafiske partiturer og illustrationer, udgivelse af lyd og musik på diverse formater samt en række eksperimenterende mixtapes og lydcollager produceret af tyske, amerikanske og russiske kunstnere.