Bent Sørensen kuraterer

Onsdag aften står i den ypperste kammermusiks tegn. Vi har inviteret den danske komponist Bent Sørensen til at sammensætte et program, som sætter hans egen musik over for hovedværker i den tidlige og klassiske musik – fra Marin Marais til Johannes Brahms.

Mød Den Danske Klavertrio med Katrine Gislinge, Lars Bjørnkjær og Toke Møldrup. De indtager salen sammen med akkordeonisten Frode Haltli, bratschstjernen Garth Knox og kontrabassisten Håkon Thelin. Tag med på en rejse gennem kammermusikalske hovedværker fra den tidlige og romantiske musiks historie til den nyeste kompositionsmusik.

Til koncerten bliver Bent Sørensens egen klavertrio 'Abgesänge' delt op, så de fire satser spreder sig udover aftenen og møder satser fra Brahms’ Piano Trio No. 2 og Piano Kvartet No. 3. Og så kan du opleve solo- og kammermusikværker af Sørensen for kontrabas og akkordeon overfor værker fra den tidlige musik af Tobias Hume, Thomas Preston og Marin Marias.

Bent Sørensen

Bent Sørensen nyder i disse år større og større international anerkendelse og får i år blandt andet uropført et nyt orkesterværk af New York Philharmonic Orchestra. Hans musik bliver opført i hele verden, og han har modtaget undervisning af blandt andre Per Nørgård og Ib Nørholm. Han brød igennem i midten af 80’erne med sin første strygekvartet ALMAN (1984) I 1996 modtog han Nordisk Råds Musikpris. Kammermusikformatet har altid været hans foretrukne.