Talk: Mød Jon Gibson

onsdag, 13. september 2017

Tilbring din fyraften i intimt selskab med een af pionererne indenfor den amerikanske minimalisme, Jon Gibson (Philip Glass Ensemble m.fl.) og ensemblemedlemmet Britton Powell, når de giver en eksklusiv talk den 13. september på Peryton – et kombineret udstillingssted og vinbar på Dronningens Tværgade i indre København.

Dagen efter kan du opleve Gibson og hans ensemble på Jazzhouse med mesterværket ‘Visitations’, som udkom i 1973.
 
Jon Gibson har bl.a. medvirket på premieren af Terry Rileys hovedværk, ‘In C’ og på flere af Steve Reichs skelsættende kompositioner, samt på flere af Arthur Russels plader og også samarbejdet med navne som La Monte Young, Harold Budd og Ravi Shankar.
 
Gibson er samtidig en markant komponist i egen ret og kendes ikke mindst for det banebrydende debutalbum ‘Visitations’, der udkom på Philip Glass’ label Chatham Square i 1973 og som betragtes som et hovedværk i minimalismen. En plade, der bygger på mange af minimalismens grundideer, men som i høj grad også peger frem mod ambientmusikken med bl.a. brugen af field recordings og langstrakte droner, der har fået kritikere til at sammenligne det med musik af Cluster, Phil Niblock og Harold Budd.
 
Artist talk Jon Gibson og Britton Powell, 13. september 2017 kl. 17:00 – 19:00
Fri entré