Terry Riley (US) for første gang i 20 år

onsdag, 7. juni 2017

81-årige Terry Riley, en af det 20. århundredes allermest indflydelsesrige musikere, gæster København for første gang i mere end 20 år. Med værker som ”In C” og ”A Rainbow in Curved Air” har Riley åbnet helt nye døre for den musikalske bevidsthed og haft umådelig indflydelse på både klassisk musik, elektronisk musik, jazz, new age […]

OOIOO (JP)

tirsdag, 18. april 2017

Et festfyrværkeri af syrede mantraer, underskønne melodier og tribale trommer venter, når japanske OOIOO anført af ikonet Yoshimi (Boredoms m.fl.) giver sjælden dansk koncert. Koncerten præsenteres i samarbejde med Jazzhouse og JazzDanmark.

SLOW. En aften om dybet

torsdag, 6. april 2017

Glyptoteket dykker ned under overfladen til sæsonafslutningen på Slow. Bisse – Bjørn Lovén – Rune Skyum-Nielsen – Julie Nord – Jan Kindberg Jacobsen – Sebastiano Tusa – Jørgen Podemann – Morten Svenstrup og mange flere!

Midori Takada: ‘Through The Looking Glass’ (1981)

tirsdag, 4. april 2017

Der venter et musikalsk møde af næsten mytiske dimensioner, når den japanske percussionist Midori Takada gæster Jazzhouse i anledning af genudgivelsen af mesterværket ‘Through The Looking Glass’ (1981). Træd ind i en eventyrlig og meditativ klangverden til denne enestående koncert.


SLOW. En aften om mænd

torsdag, 9. marts 2017

Glyptoteket skruer op for testosteronet, når museet slår dørene op til en ny udgave af Slow. Aftenens tema er MÆND, og programmet står på talks, musik, performance, omvisninger og utallige perspektiver på maskulinitet. Alt sammen i kunstens eget tempo: langsomt.

Eliane Radigues magiske meditationer

fredag, 10. februar 2017

Oplev Eliane Radigues magiske, mystiske og meditative musik i det helt store orkesterformat, når det 30 personers store klassiske ensemble ONCEIM opfører den 85-årige komponists “OCCAM OCEAN” helt akustisk i smukke Holmens Kirke.

SLOW. En aften om propaganda

torsdag, 9. februar 2017

Forførende, fordrejende og kynisk manipulerende maser de sig på til sæsonens første Slow. på Glyptoteket torsdag d. 9. februar kl. 17-22. Aftenens tema er PROPAGANDA, og programmet står på talks, musik, omvisninger og utallige kunstneriske nedslag. Alt sammen i kunstens eget tempo: langsomt. Kunst har til alle tider fungeret som et effektivt middel til at kommunikere position og magt, og Glyptotekets rige samling rummer propaganda gennem årtusinder; fra faraonerne i oldtidens Ægypten over de romerske kejsere og hærfører til vores egen guldalder, hvor dansk nationalromantik får fuld udblæsning.

Den russiske revolution kommer

søndag, 4. december 2016

Oplev to eminente improvisatorer i aktion, mens den russiske revolution folder sig ud for øjnene af dig. Trompetist Axel Dörner og percussionist Burkhard Beins kaster improviserende toner over Eisensteins mesterlige ‘Oktober’ søndag den 4. december.

Slow. – en aften om VILDVÆKST

torsdag, 3. november 2016

På seks torsdage i 2016 slår Glyptoteket dørene op for Slow. – et aftenkoncept med kunst, talks, toner, debat og omvisninger. G((o))ng on Tour står hver gang for at udvælge aftenens musikalske værker, som denne aften kredser om temaet Vildvækst.

Workshopkoncert med Diotima

fredag, 28. oktober 2016

Tag med G((o))ng on Tour på det Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor den verdensberømte franske strygekvartet Quatour Diotima opfører værker af fire unge komponiststuderende. På programmet er Niklas Ottander, Esben Nordborg Møller, Arvid Hansell og Xavier Bonfill.

Múm & Menschen am Sonntag

fredag, 28. oktober 2016

G((o))ng on Tour går sammen med CPH PIX om en stumfilmskoncert med de islandske darlings i bandet Múm. Det sker i Dagmar Teatret, hvor det eklektiske orkester opfører nykomponeret livemusik til den tyske stumfilm Menschen am Sonntag (People on Sunday) – og hvis du skal se én stumfilm i år, så skal du se denne!

Diotima String Quartet til København

torsdag, 27. oktober 2016

Den verdensberømte franske strygekvartet Quatour Diotima lander i København og opfører et elektroakustisk værk af den fremadstormende danske komponist Rune Glerup. Tag med G((o))ng on Tour til koncert på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor kvartetten samme aften spiller musik af Gérard Pesson og Reinhold Friedl.

Slow. – en aften om FORFALD

torsdag, 6. oktober 2016

Glyptoteket åbner op for endnu en aften med Slow. Det bliver den anden ud af tre konceptaftener med debat, kunst, omvisninger ─ og ikke mindst toner ─ i Glyptotekets smukke sale dette efterår. G((o))ng on Tour har kuraterer musikken for disse aftener, hvor temaet denne gang er FORFALD.

The Topography of the Lungs III-IV

lørdag, 24. september 2016

G((o))ng on Tour præsenterer i samarbejde med KoncertKirken to dage med saxofonisten Evan Parker kurateret af Mark Solborg.

The Topography of The Lungs I-II

fredag, 23. september 2016

G((o))ng on Tour præsenterer i samarbejde med KoncertKirken to dage med saxofonisten Evan Parker kurateret af Mark Solborg.

Artist Talk – Evan Parker

torsdag, 22. september 2016

Tag med G((o))ng on Tour til ‘Kunstnermøde i øjenhøjde’ på Rytmisk Musikkonservatorium. Evan Parker gæster København og RMC byder i den forbindelse til Artist Talk med den engelske saxofonist.

Slow. – en aften om LØGN

torsdag, 8. september 2016

Torsdag den 8.september kan du følge med G((o))ng on Tour på Glyptoteket, hvor aftenarrangementet Slow. dvæler ved løgnen. Her kan du tage på concert-walk med cellisten Josefine Opsahl, reflektere over samlingens falske fortællinger til lyden af Jomi Massage samt få en smagsprøve på Lone Hørslevs og Jesper Mechlenburgs nye, musikalske samarbejde.

Bargeld & Teardo + Messerkvartetten

lørdag, 4. juni 2016

Tysklands store avantgarde-musiker og vokalist vender tilbage til København og Koncerthuset for, at præsentere sit seneste værk. artFREQ og G((o))ng on Tour præsenterer. 

Slow. – en aften om DØD

torsdag, 26. maj 2016

Torsdag d. 26 maj kan du følge med G((o))ng on Tour på Glyptoteket til sidste SLOW arrangement inden sommerferien. Temaet, der skal åbne op for Glyptotekets omfattende samling af kunst- og kulturskatte, er Død.

Lyt til biblioteket på DITbib

fredag, 13. maj 2016

Fredag den 13. maj løber anden omgang af DITbib af stablen – denne gang på Københavns Hovedbibliotek. Glæd dig til at høre Jacob Kirkegaard og Ane Østergaard fortælle om forskellige måder at lytte på og deltag i en workshop med komponisten Casper Hernández Cordes. Dagen afsluttes med en koncert med Jyderup Electronic.

Slow. – en aften om LÆNGSEL

torsdag, 28. april 2016

Udlængsel og hjemve – sindstilstande, der på godt og ondt rykker dig alle mulige andre steder hen, end hvor du umiddelbart er. Slow. på torsdag har LÆNGSEL som bærende tema.

Lyt til biblioteket på DITbib

fredag, 15. april 2016

Bliv inspireret til at arbejde med field recording. Lær at skabe historier og musikalske verdner af field recordings på en spændende artist talk med Jacob Kirkegaard og Ane Østergaard og en efterfølgende workshop med Casper Hernández Cordes.

Slow. – en aften om VANVID

torsdag, 31. marts 2016

Med VANVID som gennemgående tema retter årets første Slow. fokus på grænsefeltet mellem galskab, kreativitet, skabertrang og det direkte tossede. Mød bl.a. Knud Romer, Ania Rybacka + Lo Ersare, T.S. Høeg og Flemming Friborg.