Hvilken stemme har 2016?

lørdag, 5. november 2016

an-gleacht-6

Oplev et topmøde mellem composer-performeren Jennifer Walshe og en af verdens mest toneangivende filosoffer, britiske Timothy Morton. Han er intenst optaget af feltet mellem filosofi, natur, økologi og kunst. Han forholder sig kritisk til nutidens store spørgsmål om klimaforandringer, har samarbejdet med Olafur Eliasson og har med sine teorier om hyperobjekter inspireret Björk, der lod deres email-korrespondence indgå i sin udstilling på MoMa i New York. I København samtaler han med sin samarbejdspartner og festivalaktuelle Jennifer Walshe om at give 2016 en kunstnerisk stemme.

”Vi er virkelig midt i et mareridt: der er ingen grund til at tjekke længere. Hold op med at stå og vride dine hænder. Smil lidt. Så måske du vil være i stand til at græde for alvor.”

Ifølge den britiske filosofi Timothy Morton bør kunstnere, musikere, forfattere, og humanister besætte en plads i nye klimapaneler, der kan lede til, at mennesket helt igennem erkender den globale opvarmning som en realitet. Først derigennem er vi i stand til at ændre livspraksis til klimaets bedste.

Timothy Morton er en af kunstens stærkeste filosoffer. Han har samarbejdet med Olafur Eliasson og korresponderet med Björk i forbindelse med hendes hyperballad-udgivelse og udstilling på MoMa i New York.

Morton beskæftiger sig intenst med den globale opvarming og menneskets muligheder for at tackle de enorme udfordringer, den bringer med sig. I en af sine banebrydende bøger Ecology without Nature slår han til lyd for, at det er nødvendigt helt at udradere vores følelsesmæssige tilknytning til forestillingen om naturen for overhovedet at være i stand til at redde den.

I Jennifer Walshes arbejde med kunstfilmen An Gléacht og det audiovisuelle værk Everything is important, som du også kan opleve på årets G((o))ng Tomorrow festival, har hun i sin research og udvikling af værkerne korresponderet myldrende, intutitivt og intenst med Morton – om de samtidsudfordringer hun selv beskæftiger sig kunstnerisk med, blandt andet den globale opvarmning

”Der findes to slags lyttespecialister: Kunstneren og humanisten”, skriver Morton.

Kom til artist talk med Jennifer Walshe og Timothy Morton og få dybere indblik i kunstens muligheder i klimadebatten og meget mere!

Timothy Morton underviser ved Rice University i Texas, hvor han beskæftiger sig med feltet mellem filosofi, økologi og kunst. Han har udgivet en række bøger om emnet, heriblandt Ecology Without Nature og Hyperobjects: Philosophy and Ecology after the End of the World.

Præsenteres i samarbejde med CPH PIX.

Lørdag 5/11
KoncertKirken, Blågårds Plads 6A

19.00 SNYK Talk: Jennifer Walshe & Timothy Morton
Billetten giver også adgang til:
20.00 Jennifer Walshe An Gléacht
21.00 Karl Lemieux & BJ Nilsen Unearthed  & Yujiapu

Billetter kr 125 / Studerende 70 kr / billetto.dk

Billetten giver adgang til koncerterne An Gléacht & Unearthed samme aften