Kolonihaven Unikum 23. april 2017

søndag, 23. april 2017

Rituelle lydlige handlinger er på programmet, når den anmelderroste tonekunstduo Kolonihaven Unikum giver koncert mellem kunstner Ursula Nistrups rungende porcelænssøjler på Den Frie Udstillingsbygning.

Anders Ørbæk og Christian Windfeld er de to musikerne bag navnet, Kolonihaven Unikum, som den 23. april præsenterer deres værk RITUAL. Duoen tager udgangspunkt i kunstner Ursula Nistrups aktuelle udstilling Klangsøjler – som består af 16 håndstøbte porcelænssøjler, der tilsammen udgør et resonerende kor i Den Frie Udstillingsbygnings underetage

Kolonihaven Unikum fortæller selv om værket: ”Der er noget sakralt og andægtigt over søjlerne, og måden hvorpå de åbenbarer sig, når man går ned at trappen til udstillingen, som vi synes indbyder til et lydligt ritual mere end en egentlig koncert. Værket er samtidig inspireret af søjlernes adfærd som på mange måder minder om den menneskelige psykologi: nogle er meget stille og generet, andre brøler løs som flokkens alfahanner. Vi har haft lyst til at arbejde med søjlerne som et kor, hvor de på skift får lov til at blive hørt. Værket er også meget inspireret af de rum som i udstillingen bringes i spil – det store rum, rummene inde i søjlerne og ikke mindst det psykologiske rum hos lytteren.”

Kolonihaven Unikum arbejder med en minimalistisk, improvisatorisk tilgang i både deres udstillinger, udgivelser og koncerter. De bruger ofte tangenter og slagtøj, som bliver præpareret eller elektrificeret for at skabe et anderledes ambient lydbillede. I 2013 udgav de det anmelderroste album/kunstprojekt “Saltö” som blev opfulgt af “Punkt-Linie-Fläche” i 2014.

Kolonihaven Unikum vil til koncerten den 23. april forholde sig til Ursula Nistrups akustiske installation “Klangsøjler”. Nistrups værk er inspireret af det hellige Vittala-tempel i Sydindien, hvis 56 granitsøjler er konstrueret til at afgive forskellige toner og klange ved lette slag. Og udstillingen blev af netmediet Kunsten.nu anmeldt som “en hyper sensitiv og smuk nærværsoplevelse”. Læs hele anmeldelsen her.

Kolonihaven Unikum opfører værket RITUAL i Ursula Nistrups udstilling Klangsøjler.
Den Frie Udstillingsbygning.
Den 23. april 2017 kl 15.00.

Gratis adgang.

Læs mere på Facebook
Og på Den Frie Udstillingsbygnings hjemmeside.