Impro i slagtehuset

mandag, 7. november 2016

Kresten Osgood.

 

Hver mandag mødes den danske impro-scene i Mandagsklubben 5e i Kødbyen. Kresten Osgood har kurateret aftenens festivaludgave, hvor klubben præsenterer hele fire koncerter: Oplev et generationsmøde, når Kresten Osgood lægger arm med den legendariske 73-årige altsaxofonist Lars Göran Ulander. Hør også Ola Paulson og Johannes Nästesjö og den unge italienske kvartet Satoyama, der lader afrikansk og orientalsk musik møde rockens energi og den nordiske jazz’ nerve, inden den fremadstormende norske Karl Trio afslutter aftenen.

Mellem improvisation og komposition
Første indslag i aftenens klub er de svenske musikere Ola Paulson og Johannes Nästesjö, som går på scenen med Kresten Osgood. Kresten Osgood er ikke blot en fænomenal live-trommeslager, men en musiker med et brændende hjerte for musikken, en stor appetit på nye ideer samt et åbent sind for udfordrende, skæve og overraskende koncertsituationer. Tilsammen udgør de tre et stærkt hold til åbningstimen for aftenens improvisationskoncept. Ola Paulson er saxofonist og mest kendt for sit Konvoj Ensemble – og i denne forbindelse sit arbejde med den ikoniske saxofonist og jazzpionér Evan Parker – hvis største ambition er at udforske området mellem improvisation og komposition.

Johannes Nästesjö er en af Sveriges stærke, yngre bassister inden for moderne jazz såvel som improviseret og ny musik. Han har de sidste par år rejst kloden tynd og turneret i bl.a. Brasilien, Vietnam, Gambia, Mali og USA. Alt imens han har optrådt på mere end 29 indspilninger og samarbejdet med navne som Tom Chant, Agustí Fernández, Joe Morris og mange flere.

Kresten Osgood og Lars Göran Ulander i duo-performance
Aftenens anden time byder på et møde mellem to impro-genererationer, når Kresten Osgood indgår i en duo-performance med den svenske altsaxofonist Lars Göran Ulander.
73-årige Ulander har siden begyndelsen af 1960’erne været en original og kompromisløs stemme i svensk instrumentalmusik. Han fik sit gennembrud med Berndt Egerbladhs kvartet og har senere arbejdet tæt sammen med den toneangivende pianist Per Henrik Wallin.

Ulander spillede ligeledes med vokalist og trompetist Phil Minton i slut 60’erne og regnes for at være en af de oprindelige forbilleder for saxofonisten Mats Gustafsson, som ved flere lejligheder har sat Ulander stævne. Samarbejdet mellem Ulander og Osgood går snart ti år tilbage, og de to har indspillet flere uudgivne albums. Duoen optræder primært uden for landets grænser, men giver denne aften en unik dansk performance på 5e.

Ny kompositionsmusik møder nordisk jazz, møder afrikansk musik, møder rock, møder…
Aftenens tredje act bliver et eklektisk genrebrag, når den unge og eksperimenterende kvartet Satoyama lader afrikansk og orientalsk musik møde rockens energi og den nordisk jazz’ nerve. Satoyama blev skabt i 2013 og består af de fire musikere fra Ivrea i Italien: Luca Benedettom (trompet), Christian Russano (guitar), Gabriele Luttino (trommer) og Marco Bellafiore (bas). I samspil danner de fire musikere en enestående sammensætning af musikalske universer, hvor de er særligt optagede af det nyskabende ved at benytte ukonventionelle teknikker og effekter i kendte kontekster.

Den norske Karl Trio runder aftenen af
Sidste indslag i programmet er Karl Trio – en ung og progressiv trio fra Norge. Trioen stammer fra Trondheim og består af medlemmerne Karl Nyberg (saxofon), Karl Bjorå (guitar) og Tomas Järmyr (trommer). De er nogle af den yngre generations særligt spændende nytænkende kunstnere og er kendt fra bands som Zu, Yodok, Yes Deer, Left Exit Mr. K og Megalodon Collective.

Man 7/11 kl. 20.00
Forsamlingshuset 5e

20.00 Ola Paulson, Johannes Nästesjö & Kresten Osgood
21.00 Lars Göran Ulander & Kresten Osgood
22.00 Satoyama
23.00 Karl Trio

Billetter købes i døren / 50 kr pr koncert / 100 kr for hele aftenen
Præsenteres i samarbejde med Mandagsklubben 5e

Læs mere om Kresten OsgoodOla Paulson og Johannes Nästesjö
Læs mere om Lars Göran Ulander
Læs mere om Satoyama