An Gléacht & Unearthed

lørdag, 5. november 2016

 

Oplev multikunstneren Jennifer Walshes første korte spillefilm An Gléacht. Walshe går selv på scenen med Simon Toldam og Lotte Anker, som ledsager filmen med performance og lyd. Mød også filmkunstneren Karl Lemieux, Godspeed You! Black Emperors uofficielle 9. bandmedlem. Han skyder i 16mm, og denne aften præsenterer han sammen med den svenske lydkunstner BJ Nilsen deres visionære liveprojekter Unearthed og Yujiapu om verdens tilstand i Kina og Rusland, hvor filmdelen vises på fem parallelle fremvisere.

Jennifer Walshes første spillefilm An Gléacht er blevet til som en færdiggørelse af den ukendte irske kunstner Caoimhín Breatnachs skitser til et værk, der handler om evnen til at skifte bevidsthed gennem filmoptagelser af astronomiske objekter, naturlige fænomener og irsk folklore. Eller er det Jennifer Walshe’s nyeste arbejde med fiktive identiteter? Under filmen improviseres et live soundtrack, hvor Jennifer Walshe selv står på scenen sammen med pianist Simon Toldam og saxofonist Lotte Anker.

Montreal-baserede Karl Lemieux er Godspeed You! Black Emperors uofficielle 9. bandmedlem og har gennem alle årene stået for bandets ikoniske, visuelle side. Oplev en filmkunstner af format, der er stærkt inspireret af analog musik og arbejder med 16mm filmspoler, som mixes live for øjnene af publikum. Denne aften opfører han sammen med den svenske, organiske lydkunstner BJ Nilsen (Touch Music) to spritnye værker, som de har skudt on location i Kina og Rusland.

Før koncerten kan du opleve den britiske stjernefilosof Timothy Morton i samtale med Jennifer Walshe. Morton er intenst optaget af feltet mellem filosofi, natur, økologi og kunst. Han forholder sig kritisk til nutidens store spørgsmål om klimaforandringer, har samarbejdet med Olafur Eliasson og har med sine teorier om hyperobjekter inspireret Björk, der lod deres email-korrespondence indgå i sin udstilling på MoMa i New York. I København samtaler han med sin samarbejdspartner og festivalaktuelle Jennifer Walshe om at give 2016 en kunstnerisk stemme.

Præsenteres i samarbejde med CPH PIX

Lørdag 5/11 kl. 20.00
Koncertkirken, Blågårds Plads 6A

19.00 SNYK talk: Timothy Morton & Jennifer Walshe (læs mere om artist talken her)
20.00 Jennifer Walshe An Gléacht
21.00 Karl Lemieux & BJ Nilsen Unearthed  & Yujiapu

Billetter 125 kr / Studerende 70 kr / Bestil via Billetto

Tilmeld dig facebook-event

Læs mere om Jennifer Walshe
Se mere fra Karl Lemieux
Læs mere om BJ Nilsen