Omdrejninger af Christian Skjødt og Mark Solborg feat. Axel Dörner

mandag, 10. juli 2017

Omdrejninger er et eksperimenterende site-specifikt værk udviklet af lydkunstneren Christian Skjødt og komponist og guitarist Mark Solborg. Koncerten den 10. juli i Skuespilhuset bliver præsenteret i samarbejde med Copenhagen Jazzfestival, G((o))ng Tomorrow og Goethe Instituttet.

Christian Skjødt og Mark Solborg har med ambitionen om at undersøge og udfordre lytteoplevelsen for både musikere og publikum skabt et site-specifikt værk for ensemble, rum og højtalere – et rumligt instrument.

Musikken består af komponerede og improviserede værker, spillet af ensemble og derefter processeret igennem et system udviklet og designet til projektet.

Systemet kan kun behandle det, den får ind fra orkesteret og mikrofonerne: Forsinke, forstørre, forvrænge, sample og forskyde geografisk gennem højtalere i forskellige mønstre og tempi. Publikum er placeret rundt om orkesteret omkranset af højtalerne. Et originalt bud på en nutidig og helt særlig form for lytteoplevelse.

Til koncerten på Copenhagen Jazz Festival 2017 får gruppen besøg af blandt andre den legendariske tyske trompetist Axel Dörner.

Omdrejninger: Axel Dörner, Ingar Zach, Christian Skjødt og Mark Solborg.
Den 10. juli kl 15.00.
Skuespilhusets Foyer.
Læs mere her.

———–
Foto: Peter Gannushkin.