OOIOO (JP) – Aflyst!

tirsdag, 18. april 2017

ooio2016_1topEt festfyrværkeri af syrede mantraer, underskønne melodier og tribale trommer venter, når japanske OOIOO anført af ikonet Yoshimi (Boredoms m.fl.) giver sjælden dansk koncert. Koncerten præsenteres i samarbejde med Jazzhouse og JazzDanmark.

Det japanske band OOIOO træder deres helt egne stier i moderne musik. Bandets leder er et af den alternative japanske musiks store ikoner, Yoshimi, der i 80’erne var trommeslager i gruppen UFO or Die, og som siden især har gjort sig bemærket i den indflydelsesrige gruppe Boredoms. Hendes ikoniske status understreges også af, at den amerikanske gruppe The Flaming Lips dedikerede albummet “Yoshimi Battles the Pink Robots” til hende.

I OOIOO har Yoshimi og de øvrige musikere forfinet en stil, der forener næsten hypnotiske popmantraer med psykedeliske stemninger, tribale trommer og en stor gæld til klassisk minimalisme. Resultatet er skævt og eksperimenterende, men samtidig stærkt fængende, og har været med til at inspirere grupper som f.eks. danske Selvhenter.

Deres seneste album “Gamel” dykkede ned i en udtalt fascination af javanesisk gamelan-musik. En fascination, der føjer nye lag til OOIOO’s i forvejen transcenderende, polyrytmiske og perkussive musik.

Oplev en meget sjælden dansk koncert med dette forrygende ensemble, der har stået for noget af den mest charmerende alternative musik de sidste 20 år.

I 2017 vil en stor musikudveksling finde sted imellem Japan og Danmark. Jazzhouse, JazzDanmark og SNYK står bag projektet, hvor Jazzhouse under et af arrangementerne vil overtage det Tokyo-baserede spillested SuperDeluxe 10 dage i maj måned. Til gengæld vil adskillige japanske arrangementer finde sted i Danmark i løbet af året. OOIOO indgår i rækken af danske koncerter.

Japan