Midori Takada: ‘Through The Looking Glass’ (1981)

tirsdag, 4. april 2017

midori_pressephoto

Der venter et musikalsk møde af næsten mytiske dimensioner, når den japanske percussionist Midori Takada gæster Jazzhouse i anledning af genudgivelsen af mesterværket ‘Through The Looking Glass’ (1981). Træd ind i en eventyrlig og meditativ klangverden til denne enestående koncert.

Japanske Midori Takada har i løbet af sin 40 år år lange karriere positioneret sig som en legendarisk percussionist. Hun har både markeret sig med soloudgivelser og i samarbejde med andre, men hovedværket er den stille revolution af et album, ‘Through The Looking Glass’, fra 1981.

Her væver Takada traditionelle japanske og afrikanske percussion-teknikker ind i et moderne ambient udtryk i samme kunstneriske åre som samtidige værker af Brian Eno, Jon Hassell og Don Cherry, og som lytter lader man sig forføre af de minimalistiske, meditative lydlandskaber.

Albummet har tidligere været umuligt at opstøve

Titlen er en tydelig reference til Lewis Carrolls opfølger til Alice in Wonderland, og det er ikke uden grund: Takadas univers er netop som at stige ned i et eventyrland, hvor almindelige regler for tidsfornemmelse og tyngdekraft synes ophævet, men hvor musikken til gengæld betager lytteren med et sanseligt nærvær.

‘Through The Looking Glass’ har i mange år været umulig at opstøve i fysisk form, men i 2017 bliver det eftertragtede værk genudgivet af det schweiziske label WRWTFWW sammen med udgivelsen ‘Lunar Cruise’ fra 1990. I den forbindelse tager Midori Takada på soloturné og rammer altså Jazzhouse til april.

Del af stor musikudveksling med Japan

I 2017 vil en stor musikudveksling finde sted imellem Japan og Danmark. Jazzhouse, JazzDanmark og SNYK står bag projektet under titlen Opposite, hvor Jazzhouse blandt andet vil overtage det Tokyo-baserede spillested SuperDeluxe 10 dage i maj måned. Til gengæld vil adskillige japanske arrangementer finde sted i Danmark i løbet af året. Dette er den første i en række af offentliggørelser.

Jazzhouse, JazzDanmark og G((o))ng Tomorrow præsenterer:
Midori Takada (JP)
TIR
4/4 2017 kl. 20.00
Billetter 145 inkl. gebyr
Køb billet