Slow. – en aften om FORFALD

torsdag, 6. oktober 2016

glyptoteket-vinterhave

Glyptoteket åbner op for endnu en aften med Slow. Det bliver den anden ud af tre konceptaftener med debat, kunst, omvisninger ─ og ikke mindst toner ─ i Glyptotekets smukke sale dette efterår. G((o))ng on Tour har kurateret musikken for disse aftener, hvor temaet denne gang er FORFALD.

Hør planter gro og forfalde med lydinstallationen ’Growth’
Oplev installationen ‘Growth’ ─ en stedspecifik lydinstallation i forfald. En gruppe danske kunstnere fra Det Digitale Atelier har skabt et særligt lydværk, der moduleres og styres af naturens verden. Det er tale om en installation af plante- og mugvækster, som du i løbet af aftenen kan tilgå og lytte til gennem et par høretelefoner. Installationen blev første gang præsenteret til dette års Click festival i Helsingør, og bliver til Slow præsenteret som en statisk installation i Glyptotekets vildtvoksende Vinterhave.

Vocal walk i de gamle sale
Aftenens andet musikalske indslag bliver en ’vocal walk’ med de unge og spirende sangerinder Katinka Fogh Vindelev og Hanne Marie le Fevre. Vindelev og le Fevre synger værker, der relaterer sig til temaet ’forfald’, mens de bevæger sig gennem Glyptotekets smukke rum.  Publikum kan følge de to sangerinder, efterhånden som de blander sig med museets udstilling, og som en slags levende statuetter giver liv til de stoiske sale.

Hanne og Katinka har performet som duo sammen før med klassisk musik i Sct. Clemens Kirke i Randers, og Katinka er blandt andet medlem af WeLikeWe og medvirkede til Karsten Fundal og Efterklangs opera ’Leaves’ sidste år. De to sangerinder går på kl. 21.05.

Percussion-act fra balkonen med Kristoffer Raasted
Slow rundes af med et musikalsk indslag, som denne gang består af et perkussion-act fra performer og kunster Kristoffer Raasted. Raasted, der normalt opererer med mødet mellem poesi, lyd og visualitet, arbejder indgående med forskellige klokkers lyd og klang, hvilket vil have fokus i hans optræden.
Klokkerne bliver præsenteret som en kobling til temaet ’forfald’ i form af deres naturlige ’decay’ i lyd; den tid, der går fra klokken slås an, til den klinger ud. Koblingen mellem decay og forfald bliver i denne forbindelse mere konkret, hvor temaet leder opmærksomheden hen mod klokkernes fysiske egenskaber, såvel som lyden i sig selv er et materiale, der udgør et forfald i en mere overført betydning.
Raasted er bosat i Lissabon, hvor han har opdaget en bestemt type klokker, der kan købes hos skomagere eller ved låsesmede, som du kan høre denne aften. Raasted spiller fra balkonen i Vinterhaven kl. 21.35.

Læs mere om Growth her
Læs mere om Katinka Fogh Vindelev her
Læs mere om Hanne Marie le Fevre her
Læs mere om Kristoffer Raasted her

Slow. – Tema: FORFALD
Torsdag den 6. oktober 2016
Kl. 17.00-22.00
Glyptoteket, Dantes Plads 7, KBH K
Billetter: 95 kr. / Under 27: 50 kr. / Under 18: Gratis