Slow. – en aften om VANVID

torsdag, 31. marts 2016

the_art_of_escapism_pr

 

Glyptoteket skruer op for en aften om galskab, genialitet og skæve fortællinger, når museet tager hul på en ny sæson af aftenkonceptet Slow. torsdag den 31. marts kl. 17-22. Aftenens tema er VANVID – perspektiveret i talks, toner, performance, lyrik samt i omvisninger, der går tæt på kunsten. Som altid i kunstens eget tempo: langsomt.

Med VANVID som gennemgående tema retter årets første Slow. fokus på grænsefeltet mellem galskab, kreativitet, skabertrang og det direkte tossede. Mød bl.a. Knud Romer, Ania Rybacka + Lo Ersare, T.S. Høeg og Flemming Friborg, og hør om van Gogh og Antonin Artaud, Carl Jacobsens vilde passion for kunsten og meget mere.

I vinterhaven vil de to sangerinder Ania Rybacka og Lo Ersare, som tilsammen udgør The Art of Escapism, sætte stemmen i arbejde og fremkomponere improviserede historier, lavet af ukonventionelle vokallydlandskaber og overraskende effekter.

Senere på aftenen vil outertaineren T.S. Høeg definere det skabende vanvid som »Noget andet end det der er, det der ikke er som alt andet.« Langsomt sætter han lyd til Degas’ bronzeskulpturer ved hjælp af saxofon, keyboard og rejsegrammofoner.

Aftenen rundes traditionen tro af med godnatsang fra Balkonen. Vanviddet lurer lige under overfladen, når bassanger Nicolai Engberg sætter punktum med en arie eller to.

Slow. – Tema: VANVID
Torsdag den 31. marts 2016
Kl. 17.00-22.00 

Glyptoteket, Dantes Plads 7, KBH K
Billetter 95 kr / u. 27 år 50 kr / u. 18 gratis