Dreampop og sci-fi

søndag, 6. november 2016

FantasticPlanet1

 

Planetariet udlåner sin sal til en enestående film- og koncertaften. Læn dig tilbage under kuppellærredet til dreampopduoen marstal:lidells Al Graad Grunde. Musikken er en nyfortolkning af et af dansk musikhistories mest spektakulære værker, Rued Langgaards Sfærernes Musik, ledsaget af de allertidligste danske sci-fi stumfilmsklip. Og glæd dig til den surrealistiske animationsfilm Fantastic Planet, der i 1973 vandt juryens pris i Cannes, og her vises med livemusik af trioen B/B/S.

Fantastic Planet (La planète sauvage) er animationsfilm, når det er bedst. Surreel, psykedelisk og sprællevende – også 43 år efter dens udgivelse. Trioen B/B/S, der består af Erik Knive Skodvin (Deaf Center), Aidan Baker og Andrea Belfi, kaster deres kærlighed over filmen, når de optræder live i Planetariets kuppelsal. René Laloux’ mesterværk er sat i en fremtid, hvor menneskeheden er endt på en fjern og fremmed planet, der styres af rumvæsener, som er yderst overlegne i både teknologisk og spirituel forstand. Den vilde og fantasifulde film, der vandt juryens pris på Cannes filmfestivalen i 1973, blev i sin samtid set som en allegori over Sovjets invasion i Øst- og Centraleuropa, men den tidløse film kan sagtens ses af både børn og voksne. Da filmen er tilsat livelyd af trioen B/B/S vises den uden tale, men med engelske undertekster.

Aftenvisningen af filmen åbnes med dreampop-duoen marstal:lidell med Anna Lidell og Henrik Marstal på scenen. De genfortolker det klassiske Rued Langgaard-værk Sfærernes Musik, der er så beslægtet med Ligetis musik, som Stanley Kubrick brugte i Rumrejsen 2001, at det fik Ligeti til at erklære sig som et Langgaard-epigon, da han lærte Langgaards musik at kende i sen alder. Anna Lidell og Henrik Marstal genfortolker værket under titlen Al Graad Grunde og akkompagneres denne aften af dramatiske og retro-futuristiske klip fra dansk stumfilms histories allertidligste sci-fi film.

Præsenteres i samarbejde med CPH PIX

Søndag 6/11 kl. 20.30
Tycho Brahe Planetarium, Gammel Kongevej 10

20.30 marstal:lidell Al Graad Grunde
21.15 Fantastic Planet & B/B/S

Billetter 175 kr / Køb din billet på planetariet.dk

Tilmeld dig facebook-event