Stumfilmen Safety Last! og koncert med spacerock-bandet SPEkTR, 7. maj 2017

søndag, 7. maj 2017

Den cinematisk inspirerede rockkvartet SPEkTR byder den 7. maj på et nærmest uundgåeligt timelangt crescendo, når de skal holde trit med et af stumfilmhistoriens mest hæsblæsende dramaer Safety Last!, der mestendels udspiller sig lodret uden på en bygning!

Visningen og koncerten er arrangeret i samarbejde med G((o))ng Tomorrow og bliver et passende afslutningsbrag på Copenhagen Architecture Festival 2017 (CAF).

Safety Last!, som originaltitlen på filmen lyder, rummer en af stumfilmhistoriens mest ikoniske sekvenser. Harold Lloyd – der kun havde tre fingre på højre hånd, camoufleret af en gummihandske – klatrer op ad en højhus-facade via fremspring, vimpler, stilladser, baldakiner og meget andet. Gispene fortsætter uophørligt i næsten en halv time, og timingen er uovertruffen. Plottet, som danner afsæt for herlighederne, går som følger: Lloyds karakter arbejder i stueetagen af et stormagasin og får til opgave at skabe opmærksomhed om stedet. Han får ejeren til at udskrive en konkurrence om, hvem der først kan klatre op ad facaden – gæt selv, hvem der ender med at måtte tage turen!

Det hjælper indlevelsen og neglebidningen yderligere på vej, at Lloyd tydeligvis laver de fleste stunts selv, og kameravinklerne er skabt, så man kan se gadelivet mange etager under ham. I realiteten VAR der sikkerhedsmadrasser på stilladser længere nede. Men som Lloyd selv sagde, er det jo de færreste, der har lyst til at dratte tre etager ned – madras eller ej.

Filmen vil blive akkompagneret med livemusik af det danske spacerock-band SPEkTR.

Billetter kan bestilles her.

———————————-

For fjerde år i træk åbner Copenhagen Architecture Festival dørene for 11 dage fyldt med arkitektur- og filmevents i Cinemateket. Det sker 27. april-7. maj. Temaet for 2017 er Arkitektur som identitet.

Cinemateket markerer bl.a. Københavns 850 års jubilæum med en række arrangementer, der stiller skarpt på byen og dens udvikling.

Stumfilmen Safety Last! og koncert med spacerock-bandet SPEkTR
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Tid: 7. maj kl. 19:00, 2017
Pris: 50 kr. / 75 kr.