Time is Local

I en 12-timers live performance har We like We og Jacob Kirkegaard placeret 12 højttalere i hvert andet af stueetagens 24 rum. Du kan bevæge dig frit rundt i kort eller lang tid og mærke den lydlige rejse – fra hvid støj til knivskarpe toner fremført live, som bringer hele museet i spil med myter, statuer, rumklang og musik.

Time is Local er en 12-timers komposition og live-installation skabt i et samarbejde mellem klangkollektivet We like We og lydkunstner Jacob Kirkegaard. Værket er komponeret specielt til Thorvaldsens Museum og udvikler sig imellem tid og rum, komposition og lydkunst, såvel som elektronisk og akustisk lyd.

Lydmaterialet tager udgangspunkt i ambiensoptagelser af 12 udvalgte rum på museet. Hvert rums ambiente egenlyd er blevet optaget, og gentagende gange spillet tilbage i samme rum. Ved denne spejlingsprocess af rummenes egenlyd opstår unikke kombinationer af resonanstoner direkte fra rummene. Disse klange er udgangspunktet for fortolkningen og instrumenteringen af Time is Local.

Selve lydinstallationen består af 12 højttalere placeret i hvert andet af museets 24 rum. Under den 12 timer lange event kan publikum bevæge sig frit rundt og opleve hvert enkelt rums lydlige og rumlige særprægethed i forhold til hinanden. Jacob Kirkegaard og de fire musikere i We like We vil også bevæge sig rundt i museet og spille live i forhold de præ-optagede lyde og kompositioner spillet ud af flerkanalssystemet.

Time is Local er en undersøgelse af lyd i tid og rum - en hyldest til den individuelle oplevelse af et nu. Muligheden for at arbejde og interagere med museets akustik og egenlyd, samt inspirationen af historierne bag Thorvaldsens statuer, har gjort kvintetten i stand til at skabe værket i en konstant dialog og et åbent samspil med værkets lokalitet. Gennem eksperimenter med ideerne om lyd i tid og rum, f.eks. positionering, bevægelse, forskydning og tilfældighed inviterer publikum til at træde ind i en organisk, multidimensional og dog personlig undersøgelse af museets lyd.