Slow. – en aften om LØGN

torsdag, 8. september 2016

josefine-opsahl
Torsdag den 8. september kan du følge med G((o))ng on Tour på Glyptoteket, hvor aftenarrangementet Slow. dvæler ved løgnen. Her kan du tage på concert-walk med cellisten Josefine Opsahl, reflektere over samlingens falske fortællinger til lyden af Jomi Massage samt få en smagsprøve på Lone Hørslevs og Jesper Mechlenburgs nye, musikalske samarbejde.  
Når Glyptoteket inviterer til langsom fordybelse, er der både musik, lyd, talks og rundvisninger på programmet. Denne aften er det under temaet LØGN, og museets arkæologer, ægyptologer og kunsthistorikere vil alle sammen guide dig gennem de mange forfalskninger, manipulationer og halve sandheder, der knytter sig til den rige samling. Musikprogrammet indhyller aftenens løgne i celloklang, guitartoner og vokal.

Komponisten og musikeren Signe Høirup Wille-Jørgensen der stod i fronten af Speaker Bite Me optræder blandt andre til Slow.-arrangementet. Med sit solo act Jomi Massage vil hun tage temaet om løgn under kærlig behandling.

Josefine Opsahl – der også er kendt fra kvartetten We Like We – vil sammen med Glyptotekets rundvisere tage dig med rundt i de storslåede udstillingsrum. Her kan du i løbet af flere indslag i en concert-walk opleve improviseret cellomusik i samspil med fortællinger om samlingens mange (løgn-)historier.

Lone Hørslev er digter, forfatter og musiker og har blandt andet tidligere spillet sammen med Mads Mouritz i Mouritz/Hørslev Projektet. Hun har nu allieret sig med komponist, sanger og sangskriver Jesper Mechlenburg i en fortryllende sammensmeltning af ord og musik med bandnavnet UHØRT. Deres fælles debutalbum Hørslev/Mechlenburg er netop udkommet den 29. august. Duoen sammenfletter Lone Hørslevs både humoristiske og længselsfulde ord og lyden af hendes oplæsning med Jesper Mechlenburgs underfundige musikunivers.
Når de langsomme fordybelser i løgn den 8. september er ved at nå deres ende, afrunder de to kunstnere aftenens Slow.-arrangement med guitarspil og spoken word fra balkonen over Glyptotekets vinterhave.

Slow. – Tema: LØGN
Torsdag den 8. september 2016
Kl. 17.00-22.00
Glyptoteket, Dantes Plads 7, KBH K
Entré: 95kr. / Under 27: 50 kr. / Under 18: Gratis

Tilmeld dig facebook-eventet her