Ursula Nistrup: WHY WE NEED TO DREAM # 1

lørdag, 6. maj 2017

Kunstner Ursula Nistrups aktuelle udstilling Klangsøjler på Den Frie Udstillingsbygning bliver denne lørdag sat i spil på nye måder. G((o))ng Tomorrow er medarrangør på eventet, der byder på både talks og pladerelease. 

Ursula Nistrup og kurator Kristine Siegel vil med WHY WE NEED TO DREAM både åbne og udfordre tematikken i Nistrups udstilling Klangsøjler. De arbejder ud fra det allerede udstillede værk og skaber en ny måde at deles om og overraskes af værket i fællesskab. Glæd dig til både pladerelease, udstilling og inspirerende talks.

PROGRAM LØRDAG D. 6. MAJ Kl. 15.00
– Samtale mellem Ursula Nistrup og Anne Hilde Neset
Anne Hilde Neset er kunstnerisk leder af Ny Musikk og tiltræder stillingen som direktør for Kunstnernes Hus den 1. juni. Neset har tidligere været i chefredaktionen for musikmagasinet The Wire.

– Talk Birgit Løkke
Birgit Løkke taler om kunst og videnskab i forbindelse med sin praksis. Senest har hun komponeret musikken til teaterstykket CELL, hvor hun med hjælp fra forskere har optaget lyden af sunde og kræftramte celler – og lavet musik ud af det.

– Pladerelease VITTALA
Med afsæt i udstillingen udgiver Nistrup vinylen VITTALA i samarbejde med komponist Cæcilie Trier og kontratenor Morten Grove. Titlen VITTALA referer til det sydindiske tempel, hvis bærerende granitsøjler har dannet udgangspunkt for formgivningen af porcelænssøjlerne i Nistrups installation på Den Frie Udstillingsbygning.

WHY WE NEED TO DREAM # 1 er første af to events centreret omkring Ursula Nistrups udstilling Klangsøjler. Den anden event foregår den 24. maj kl. 16.30. Programmet offentliggøres senere.

————–

Ursula Nistrups Klangsøjler er en lydinstallation, som udforsker relationer mellem lyd, materiale og visualitet. Værket er baseret på omfattende research, hvor porcelænets akustiske potentialer er blevet udforsket til bunds. Det er blevet til 16 håndstøbte porcelænssøjler, der som helhed udgør et skulpturelt kor. Klangsøjler udspringer af to researchrejser til det unikke Vittala-tempel i Sydindien, hvis 56 bærende granitsøjler er konstrueret sådan, at de ved lette slag afgiver forskellige toner og klange. Værket er skabt på Royal Copenhagens værksteder, hvor Nistrup gennem et år har eksperimenteret med materialet.

WHY WE NEED TO DREAM # 1
Lørdag den 6. maj kl 15.00.
Den Frie Udstillingsbygning.

Gratis entré.
Læs mere her.