Christiansen i høj sø - live!

Oplev uropførelsen af Anders Lauge Meldgaards nye værk ’12 instrumenter til Henning’, som er skabt særligt til udstillingen 'Christiansen i høj sø' om komponisten Henning Christiansen på Museet for Samtidskunst i Roskilde, hvor det optræder i en videoversion. Nu får værket sin uropførelse spillet af 12 lyslevende musikere. Udover ’12 instrumenter til Henning’ kan du høre musik af Henning Christiansen.

Trio for tiden, der gik

I ’12 instrumenter til Henning’ har Anders Lauge Meldgaard omkomponeret Henning Christiansens værk ’Trio for tiden der gik’ fra 1975. 

Om værket forklarer Meldgaard:

“Jeg forestiller mig, at Hennings værk er blevet ældre, instrumenterne har vokset sig større, har formeret sig og er blevet langsommere. Fx er sopranino-blokfløjten blevet til en større tenorblokfløjte. Og så er værket er skrevet ud fra et princip om, at hver musiker spiller i sit eget individuelle tempo.” 

Resultatet er blevet et værk, hvor man tydeligt hører både Christiansens tonesprog og Anders Lauge Meldgaards særegne kompositionsstil.

Bliv og drik et glas bobler

I pauserne vil År & Dag ved Andreas Pallisgaard, Mads Pind Forsby og Michael Mørkholt dj’e nogle dejlige plader.

Efter koncerten fejrer vi, at Anders Lauge Meldgaards nye LP 'At synge ind i en ny og mangefoldet tid' udkommer. Værkerne på 'At synge ind i en ny og mangefoldet tid' er skrevet for klassisk instrumentering og brygger på lignende principper som ’12 instrumenter til Henning’.

Bliv og drik en glas bobler og køb en plade med hjem!

Om udstillingen

Værket ’12 instrumenter til Henning’ er skabt til Museet for Samtidskunsts udstilling 'Christiansen i høj sø', som kan ses frem til den 22. april. Udstillingen sætter fokus på Henning Christiansens oversete virke i 1970’erne, som er fyldt af boblende glæde, følelsesfulde kompositioner og smukke melodier, man kan fløjte med på. I samarbejde med DR og Henning Christiansens Arkiv viser udstillingen sjældne TV-værker, partiturer, scenografi-skitser, interviews og andre genstande, der ikke er blevet udstillet før.

Med på udstillingen er også tre nye værker af unge kunstnere, som perspektiverer det følelsesfulde, oprigtige og melodiøse i Christiansens kompositioner: Mira Winding, Anders Lauge Meldgaard og LOL Beslutning.