Eksklusiv artist talk med legenden Arto Lindsay

Mød guitaristen, komponisten og legenden Arto Lindsay til en eksklusiv artist talk på Rytmisk Musikkonservatorium i København

Arto Lindsay har gennem fire årtier bevæget sig frit mellem no wave, noise, tropicalia og udsyret pop. Han har en ekstremt karakteristisk guitarstil og en smittende musik - og livsglæde. 

Han har arbejdet og spillet med de største stjerner – David Byrne, Laurie Anderson,Tom Waits, Caetano Veloso, Animal Collective, Ryuichi Sakamoto for blot at nævne et par – men har selv formået at holde sig tilpas under kendis-radaren med sit intuitive og avancerede guitarspil. Han er undergrundens store guitarhelt, som ligner en nysgerrig 20-årig i en efterhånden erfaren 64-årig krop.

“Lyt til det” har Lindsay sagt om sit 90’er art-pop band, Ambitious Lovers, “hele ideen var Al Green og samba. Det ene imod det andet, ikke en blanding, men en forskydning, højt/blødt.” Den kommentar er ret sigende, ikke bare for Ambitious Lovers, men for hele Lindsays musikalske virke.

Arto Lindsay er født i New York, men flyttede med sin familie til Brasilien i 1960’erne, hvor han mødte tropicalia-bevægelsens sprudlende musik. Den brasilianske musik kom til at præge hans egen musik igennem karrieren, både som producent for bl.a. Caetano Veloso, men også på sine egne udgivelser som sidste års ‘Cuidado Madame’, hvor tropicalia og bossa nova møder noise og no wave.

Da Lindsay kom tilbage til New York i 1970’erne blev han med sin gruppe DNA en af de skabende figurer i byens no wave-bølge, som man bl.a. kan høre på B-siden af den legendariske plade ‘No New York’ fra 1979.

Alle er velkomne. Fri entré.

Dagen efter optræder Arto Lindsay med gruppen Z’s på Alice. Den danske trommeslager Illdjinn er også på plakaten. 
Læs mere om koncerten her

Artist talken præsenteres i et samarbejde mellem G((o))ng Tomorrow, spillestedet Alice og Rytmisk Musikkonservatorium (RMC).