Hvad er Bang on a Can?

Bang on a Can er et unikt komponistkollektiv, som arrangerer festivaler, udgivelser og koncerter i hele verden med base i New York City. Bang on a Can opstod i 1980’ernes unådige New York – først som en enkelt dag med én lang marathonkoncert med eksperimenterende musik og lige siden som et højtrangeret internationalt komponistkollektiv for den mest innovative og fremadsynede musik. Bang on a Can udfordrer alle forestillinger om, hvordan en koncert kan formes, forløbe og fremføres!

Tag tre ugers nytænkning i fornemt selskab

Bang on a Can Summer Music Festival er et tre ugers residency og musikalsk utopia for nyskabende komponister og performere. Festivalen er dedikeret til at udforske den ny musik gennem seminarer, workshops, koncerter og performances og ikke mindst ledsaget af nogle de dygtigste kunstnere, komponister og musikere: Bang on a Can All-Stars, eighth blackbird, California EARUnit, Gregg August, bas; Ashley Bathgate, cello; Vicky Chow, klaver; David Cossin, perkussion; Michael Gordon, komponist; David Lang, komponist; Brad Lubman, dirigent; Nicholas Photinos, cello; Vicki Ray, klaver; Todd Reynolds, violin; Mark Stewart, guitar; Ken Thomson, saxofon og klarinet; Julia Wolfe, komponist og mange flere! Festivalen afsluttes i bedste Bang on a Can stil med en seks timer lang maratonkoncert.

Skal det være dig?

I samarbejde med Bang on a Can tilbyder Snyk en dansk komponist eller udøver et fellowship residency på sommerfestivalen, der udover at være en professionel festival med en kurateret koncertrække, er et akademi, hvor yngre komponister og udøvere fra hele verden kan ansøge om at deltage, modtage undervisning, følge seminarer, deltage i fysisk træning, øve med og få værker afprøvet af professionelle ensembler. 

I 2017 blev trombonisten Christian Larsen udvalgt som den danske deltager, og Snyk kan igen i 2018 tilbyde en dansk komponist eller musiker et tre ugers ophold på festivalen – denne gang fra den 9.-29. juli 2018 på MASS MoCA (Massachusetts Museum of Contemporary Art) i de smukke Berkshire Bjerge i Massachusetts. Legatet inkluderer transporten Danmark-USA t/r, kost og logi samt undervisning. 
Ansøgningsfristen er 9. januar 2018.

I løbet af Bang on a Cans Summer Festival vil den danske deltager indgå i en række forskellige aktiviteter:

  • Masterclasses og øvrig undervisning. En række af det internationale musiklivs ypperste komponister og udøvere vil undervise på kurset, og deltagere på kurset kan modtage undervisning af flere forskellige tutorer i løbet festivalen
  • Daglig fysisk træning
  • Samarbejde med ensembler
  • Mulighed for at opleve festivalens koncertprogram dagligt
  • Sociale aktiviteter, særlige gæsteforlæsninger med videre. Der stillles øvefaciliteter til rådighed for udøvere, og fordybelsesfaciliteter inklusive elektroniske værktøjer for komponister, lige som både udøvere og komponister opfordres til samarbejde med andre deltagere på kurset og de deltagende ensembler

Udvælgelse af kunstner

Bang on a Can nedsætter en jury bestående af medlemmer fra Bang on a Can og aktører i det danske ny musikliv, der udpeges af Snyk. Snyks leder vil være sekretær for juryen. Udvælgelsen vil være foretaget i løbet af marts måned 2018.