Keiji Hainos Miracle

Hvad sker der, når 88 pianister samles om eet flygel på kun 120 centimeter? Med alt hvad det indebærer af skubben og masen, suk og pust? Vil de 88 pianister lykkedes med at ramme een tangent med een finger - på eet flygel - på præcis samme tidspunkt?

Kom med til Europapremieren på en performance-koncert, som bringer et mirakel med sig, hvis eksperimentet lykkes …

 

Et spektakulært svar på John Cages 4'33"

88 pianister indtager på samme tid et eneste flygel under ledelse af japanske Keiji Haino, der har brugt 40 år på at forberede Miracle som et svar på den verdenskendte komponist John Cages nok mest kendte værk, 4'33".

I John Cages 4'33" fra 1952 sidder pianisten helt stille i 4 minutter og 33 sekunder og tvinger publikum til at lytte til lydene omkring sig. Idéen var at frigøre lyden fra den klassiske musiks konventioner: Alt skulle i princippet kunne være musik. Efterfølgende skrev Cage anden del af 4'33", som han kaldte 0'00". Han bad musikerne om følgende: "perform a disciplined action with maximum amplification (no feedback)".

Som et svar på Cages værk beder Haino sine 88 pianister om at foretage sig en ekstremt disciplineret handling ved flygelet. Hvad sker der, når 88 pianister samles om eet flygel på kun 120 centimeter? Med alt hvad det indebærer af skubben og masen, suk og pust? Vil de 88 pianister lykkedes med at ramme een tangent med een finger - på eet flygel - på præcis samme tidspunkt? Haino vender Cages første del af 4'33" om: Hos Cage rører pianisten ikke en eneste tangent. Hos Haino er der en finger på ALLE tangenterne på samme tid.

 

Et særligt øjeblik i musikhistorien

Miracle er festivalens største og mest spektakulære produktion: Flere end 100 mennesker mødes fra hele verden i København for at deltage i værket og lade sig dirigere af Keiji Haino. 

G((o))ng Tomorrow, Jazzhouse, SMK/National Gallery of Denmark, ArtFreq, Opposite2017 og Sound Live Tokyo er stolte af at kunne præsentere den europæiske premiere på Miracle for alle, som ønsker at opleve dette helt særlige øjeblik i musikhistorien. Miracle er komponeret og dirigeret af Keiji Haino selv og konstruktionen omkring flygelet er designet af Noriyuki Kiguchi og Takuma Ishikawa.

Vil du være en del af miraklet? Keiji Haino søger performere. Tilmeld dig nu - først-til-mølle! Læs mere her.