Musik for nye nationalparker

Den 24. marts 2022 blev der fra politisk hold offentliggjort en liste over 15 områder i Danmark, som skal omdannes til nationalparker: Indhegnede områder, hvor naturen i højere grad får lov til at udvikle sig på egne præmisser uden menneskelig indblanding. 

Parkerne fordeler sig over hele landet. Fra Læsø og Hanstholm i nord, til Draved Skov og Kongens Mose i syd. Og fra Husby i vest til Ulvshale i øst. 

Gong Tomorrow hylder beslutningen om at udfordre det perspektiv, som sætter mennesket i centrum for alt. Derfor lancerer vi nu et open call for nyskrevne værker inden for musik og lydkunst, som forholder sig til de 15 nye nationalparker.

Hermed vil Gong Tomorrow bidrage til at stille kunsten i naturens tjeneste. Vi oplever, at klima- og biodiversitetskrisen også er en krise i forestillingskraften. Med konkurrencen vil vi vise, hvordan musik og lydkunst kan være med til at udvikle nye naturbegreber. 

Download det fulde open call her

Deadline for indsendelse af ansøgningen er 01.05.2022 kl. 23.59 og der vil blive givet svar senest fredag den 13.05.2022.