→ 03.09.21 // Performance og reception for John Cage: Lecture On Nothing

17.00 // Gratis
Musikhuset København, Vesterbrogade 59
Vi tyvstarter Gong Tomorrow på Musikhuset med en enestående chance for at opleve et John Cage-værk. Hør en performance og efterfølgende samtale om Forelæsning om Intet, som udgives af Passive/Aggressive. Arrangementet er gratis og man behøver ikke billet.

Gong Tomorrow åbner i smug i Musikhuset kl. 17 med performance og samtale om en klassiker inden for moderne musikfilosofi. 

John Cages Forelæsning om Intet blev opført for første gang i 1949 eller ’50, komponisten husker det ikke helt selv. Sikkert er det, at forelæsningen – der er skrevet som et stykke musik – i mellemtiden er blevet en klassiker inden for moderne musikfilosofi. På elegant vis binder Cage sine drillende og aforistiske refleksioner over stilhed, irritation, proces, intellektualisme og komposition sammen i et værk, som nu er oversat til dansk af Gustav Johannes Hoder, oversætter og forlægger på Aleatorik.

Værket opføres af Claus Haxholm, som udover at være musiker og kunstner, tidligere har lavet vokalperformances med Ute Wasserman & Dylan Nyokis på CLiCK festival, samt driver det vokal-orienterede label Spricht Editions.

Forelæsning om Intet varer omtrent 45 minutter, og efterfølges af en kort samtale mellem Claus Haxholm og Gustav Johannes Hoder. Publikationen vil være til salg på udgivelsesdagen og koster 60 kr.

Publikum opfordres til at tage en yogamåtte med, såfremt de har lyst til at opleve værket liggende. 

Om udgivelsen

John Cage:
Forelæsning om Intet

Oversat af
Gustav Johannes Hoder

Design og tryk
Wilfred Wagner

Udgivet på dansk af Passive/Aggressive

Tilrettelæggelse ved Simon Christensen.

Tak til Jonatan Spejlborg Juelsbo.