→ 07.09.21 // Gong x RMC talk: ‘Apotome’ med Khyam Allami

17.00 // Gratis
Volume, Enghavevej 80

Talk og debat med den irakisk-britiske forsker og musiker Khyam Allami om det prisbelønnede digitale projekt ‘Apotome’ for transkulturel musikkomposition.

Digitale værktøjer til musikproduktion opfattes tit som mulighedernes land. Teknologien er indhyllet i en fortælling om demokratisering, fremskridt og kunstnerisk frihed. 

Men der er flere sider af den historie. Det viser den irakisk-britiske musiker, komponist og forsker Khyam Allami med sit skarpt udtænkte projekt Apotome, som for nylig vandt en specialpris ved Ars Electronica 2021 – en prestigiøs pris for ny mediekunst.

Khyam Allami kaster lys over de indlejrede fordomme i teknologien: Usynlige skævvridninger, der kan forklares som levn fra kolonifortiden og et snævert vestligt kunstsyn.

I en samtale og åben debat med journalist og ph.d. i musikvidenskab Anders Reuter vil Khyam Allami fortælle om ‘Apotome’ og udfolde projektets perspektiver i dialog med publikum. Talken er præsenteret i samarbejde med Rytmisk Musikkonservatorium.

Talken er en del af af Khyam Allamis besøg på Gong Tomorrow, hvor ‘Apotome’ vil blive diskuteret, afprøvet og performet i forskellige sammenhænge.

6. september kl. 17 på Volume, Enghavevej:
Åben workshop, hvor lokale musikere kan afprøve Apotome. Gratis med tilmelding. Event: https://fb.me/e/M3DvchhL

7. september kl. 17 på Volume:
Talk med Khyam Allami. Gratis for alle. Moderator: Anders Reuter

8. september kl. 20 på Volume:
Apotome koncert live med Khyam Allami, Xenia Xamanek, Ryong og Arash Pandi. Event: https://fb.me/e/2mMh05xmb

OM KHYAM ALLAMI
Khyam Allami (f. 1981 i Damaskus) er irakisk-britisk multiinstrumentalist, komponist, forsker og grundlægger af Nawa Records. Med det båndløse strengeinstrument oud som sit hovedinstrument har han i sin kunstneriske forskning arbejdet på at udvikle et samtidsmusikalsk og eksperimentalt repertoire baseret på arabisk musik, med fokus på stemning og mikrotonalitet. Han har en BA og en MA i musiketnologi fra SOAS, London og er pt. i gang med en ph.d. i komposition på Royal Birmingham Conservatoire, University of Birmingham.

OM ANDERS REUTER
Anders Reuter er journalist, musiker og radiodokumentarist. Han er cand.mag. i musikvidenskab, har studeret elektronisk komposition i England, og han har netop afsluttet en ph.d. om digitaliseringen af popmusikproduktion, som han nu er i gang med at lave til en bog.