→ 10.09.21 // Anders Lauge Meldgaard + koret Klang: Rejse som lys der blir ved

18.00 // Gratis
ALICE, Nørre Allé 7
Gå ud i byrummet under Gong Tomorrow og oplev et korværk formidlet via Soundbokse på ALICE samt en række overraskende locations.

Transportable højttalere – de såkaldte Soundbokse – har været en både elsket og udskældt del af kulturlivet under epidemien, når de har spredt decibel under nattehimlen i det offentlige rum. De spiller hovedrollen i et nyt eksperimenterende korværk, som Anders Lauge Meldgaard har komponeret i samarbejde med Holstebro-koret Klang. 

”Rejse som lys der blir ved” er titlen på værket, der vil blive formidlet via de transportable højttalere, som bliver båret på ryggen af performere, som bevæger sig gennem byen.

Værkets tekst er skrevet af forfatteren Amalie Smith. Temaet er luften imellem os, det vi deler og som binder os sammen både socialt og fysisk. Værket er formet af en tid med corona og mundbind, hvor vores opfattelse af luften omkring os har ændret sig.

“Rejse som lys der blir ved” blev uropført til den nordjyske lydkunstbiennale Struer Tracks i slutningen af august. I september bevæger de mobile højttalere sammen med Koret Klang sig til Gong Tomorrow i København, hvor de vil fylde luften med lyd – blandt andet på udvalgte brændpunkter i byen, der hen over sommeren har været ramme om spontanfester, fodboldfejringer og folkeforsamlinger. 

Højttalerværket bliver opført i gården ved spillestedet ALICE den 10. september kl. 18. Derudover kommer der under hele Gong Tomorrow dukke en række spontane opførelser op i byens brændpunkter og foran spillestederne til festivalkoncerter. Bliv underrettet om tid og sted for de spontane opførelser ved at følge eventet her. 

Om Anders Lauge Meldgaard

Anders Lauge Meldgaard arbejder i et bredt felt af musikalske udtryk, lige fra moderne kompositionsmusik til fri improvisation over lydinstallationer, elektronisk musik, sangskrivning sat i orkestrale midi collager, spraglede mixtapes og støjende værker for elektrisk guitar sekstet. Spændingen mellem komposition og improvisation bruges som motiverende drivkraft bag de musikalske eventyr. Er autodidakt komponist, og har studeret saxofon på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Har tidligere optrådt og udgivet anmelderroste albums under aliaset Frisk Frugt. 

Medvirkende:
Komposition og synthesizer: Anders Lauge Meldgaard
Sangere : Koret Klang
Tekst : Amalie Smith
Koreografisk konsulent: Sara Hamming
Tak til: Struer Tracks