→ 03.09.21 // Astrid Sonne + Silvia Tarozzi performing Mi specchio e rifletto

20.00 // 120 DKK
Musikhuset København, Vesterbrogade 59
Oplev funklende nyt materiale fra Astrid Sonne i Musikhusets smukke palæ på Vesterbrogade til Gong Tomorrows åbningskoncert, hvor den italienske violinist og komponist Silvia Tarozzi også opfører sit fremragende album ”Mi specchio e rifletto” i sin fulde længde.

Astrid Sonne (DK)
Oplev funklende nyt materiale fra Astrid Sonne i Musikhusets smukke palæ på Vesterbrogade. I efteråret udkommer det andet album fra den roste bratschist og elektroniske komponist. Til Gong Tomorrows åbningskoncert præsenterer hun sine nye kompositioner for offentligheden for allerførste gang.

Gong Tomorrow havde sidst glæden af at have Astrid Sonne på programmet i 2018, hvor hun opførte værket “Ephemeral” med livekor, bratsch og modularsynth. Hendes overlegne debut ”Human Lines” udkom i 2018, og sidste år vandt hun en Steppeulv som Årets komponist for ep’en ”Cliodynamics”, som Politikens anmelder kaldte ”dybt fascinerende”.

Med sin baggrund i klassisk musik afsøger Sonne grænselandet mellem det organiske og det elektroniske. Hendes store, åbne kompositioner, der rummer alt fra synthesizere til bratsch-sekvenser og vokal-samplinger, trækker på skøn europæisk kortradition såvel som trance og kakofoniske eksperimenter. Som ingen anden formår Sonne at udtrykke sårbare emotionelle stadier i minimalistiske og statiske soundscapes – en menneskelig ømhed i et futuristisk klangunivers, som efterhånden er blevet hendes kendetegn.

Silvia Tarozzi (IT)
Violinisten, improvisatoren og komponisten Silvia Tarozzi nævner figurer som Éliane Radigue og Pauline Oliveros som sine mentorer og har som violinist opført værker af begge. Som komponist besøger Silvia Tarozzi Gong Tomorrow med de labyrintiske og krystalklare kompositioner fra sit fremragende album “Mi specchio e rifletto”.

Pladen, som udkom sidste år på det amerikanske label Unseen Worlds, er resultatet af næsten ti års arbejde med at sætte musik til den italienske digter Alda Merini. Den rummer poetiske refleksioner om feminitetens spejlkabinetter og sammenvæver generationer af kvindeliv gennem musikken og poesiens prismer. Til åbningskoncerten opfører “Mi specchio e rifletto” i sin fulde længde og med omfattende instrumentering i et fem personer stort ensemble, som viderebringer albummets mangefacetterede udtryk og luftige stemninger i en livesammenhæng.

//