→ 09.09.21 // Nyege Nyege: Pö, MC Yallah & Debmaster, Duma, Don Zilla, Scotch Rolex x Tewari

20.00 // 120 DKK
Volume, Enghavevej 80
Få en fysisk fornemmelse af Ugandas innovative elektroniske musikscene, når Nyege Nyege for første gang i DK tager magten over dansegulvet til Gong Tomorrow 2021. Et kollektiv og pladeselskab, som samler lokal undergrundsmusik fra gaden og klubberne såvel som forunderlige lyde fra hele den afrikanske diaspora. 

Nyege Nyege – som på Ugandas hovedsprog ganda betyder ”en ubændig trang til at danse” – er både et pladeselskab, et kollektiv og en festarrangør, der driver en ekstatisk festival i et forladt turistresort ved Nilens flodbred. Over en årrække har Nyege Nyege gjort Kampala til et brændpunkt for samtidens mest nyskabende elektroniske musik; i den østafrikanske region såvel som globalt. 

Trap, footwork, tanzanisk polyrytmik, ugandisk bryllupssang og hård trance: Nyege Nyege samler lokal undergrundsmusik fra gaden og klubberne såvel som forunderlige lyde fra hele den afrikanske diaspora. At få ørerne i Nyege-maskinen er som at lytte til en futuristisk forskydning af de gængse fortællinger om elektronisk musik, som understreger, hvor håbløs betegnelsen ’verdensmusik’ altid har været. Med en strøm af fremragende udgivelser er Nyege Nyege et neon-funklende eksempel på, at nogle de mest vitale og fremsynede musikmiljøer findes uden for de selvudnævnte midtpunkter i det globale nord. 

Program
Med en tætpakket showcase præsenterer Nyege Nyege et bredt spektrum af udtryk. De kenyanske metalhoveder Duma forener ekstremmusik og klubkultur, når de kører nihilistisk noise og adrenalinpumpende grindcore gennem deres angstprovokerende kødhakkermaskine. Dj’en PÖ kommer med en elektronisk syntese af lyde fra Mali, Ghana og Uganda og har en erklæret mission om at få dig til at danse indtil du glemmer dit eget navn. 

MC Yallah har været aktiv som rapper siden slutningen af 90’erne. Hun er kendt for sin futuristiske og socialt bevidste hiphop leveret med en stramt kontrolleret staccato-stil. Under navnet Scotch Rolex deler MC Yallah desuden også scenen med den japansk-berlinske dj Scotch Egg samt produceren Debmaster i et eklektisk og genrenedsmeltende samarbejde. 

Don Zilla er en central figur på den voksende østafrikanske scene for eksperimental-producere. Han skaber et ekspansivt og bundløst lydunivers med genkendelige elementer af dub, drum’n’bass og industriel techno mellem hjemsøgte lyde og skumle baslinjer.

//