→ 04.09.21 // Organic Music Societies

15.00 // Gratis
Bellahøj Friluftsscene
Kurateret af Blank Forms
— David Ornette Cherry w/ Organic Nation Ensemble
— Bengt Bergers Cool Funeral Beer Band
— Exotic Sin featuring Neneh Cherry
— NU Music 4 (Mats Gustafsson/Christer Bothén/Goran Kajfeš/Okay Temiz)
I 1970’erne levede avantgardetrompetisten Don Cherry med sin kunstnerkone Moki og børnene Eagle-Eye, David og Neneh Cherry i et frijazz-kollektiv i Sverige. Organic Music Societies er en fejring af parrets utopiske eksperimenter. I en gratis heldagskoncert på Bellahøj Friluftsscene genbesøger Gong Tomorrow 2021 denne hidtil underbelyste og særdeles udflippede æra, hvor multikulturel musik og kunst smeltede sammen med hverdagslivet.

Har du nogensinde forestillet dig, hvordan det må være at leve i et frijazzkollektiv på en nedlagt svensk skole, omgivet af de smukkeste brogede vægtæpper, legende småbørn klædt i kaftan, kunstnere fra alle kontinenter og en organisk strøm af musik fra morgen til aften?

Nogenlunde sådan var livet for ægteparret Don og Moki Cherry i begyndelsen af 1970’erne. De udlevede en utopisk kunstpraksis inde i de skånske skove, hvor musikpædagogik, performance, aktivisme, billedkunst og multikulturel musik smeltede sammen med madlavning og børnepasning.

I den periode udviklede Don Cherry sit koncept om ‘collage music’: En frisættelse af jazzen, som fusionerede indiske skalaer og tyrkiske rytmer med dronemusik og åndedrætsøvelser gennem ultra-inkluderende og improvisatorisk samspil. Det var også i den periode, at Moki Cherry indsvøbte fysiske rum i sin holistiske vision om et Organic Music Theatre, som forvandlede hverdagslivet til en kulørt musikalsk happening. “The stage is home, and home is a stage,” som hun udtrykte det.

Program
I år sætter Gong Tomorrow spot på denne ellers underbelyste periode med et gratis friluftskoncertprogram kurateret af Brooklyn-organisationen Blank Forms. I ånden fra 1970’ernes vilde eksperimenter mødes tidligere samarbejdspartnere og medlemmer af Cherry-klanen i en række åbne og organiske koncertformater.

Programmet byder på den første optræden nogensinde for gruppen NU Music 4, der forener Mats Gustafsson (The Thing, Fire! Orchestra m.fl.) og Goran Kajfeš i en kvartet med to tidligere Cherry-samarbejdspartnere: Svenske Christer Bothén og den tyrkiske percussionist Okay Temiz.

Oplev også en åben øvesession for Bengt Bergers gruppe Cool Funeral Beer Band samt en særkoncert med Exotic Sin featuring Neneh Cherry. Og som hyldest til Don og Moki Cherrys musikpædagogik leder David Ornette Cherry en række workshops i samarbejde med lokale unge samt JazzDanmark og Musikfællesskabet EKHO EKHO. Sammen optræder de som et helt dugfrisk kollektiv under navnet Organic Nation Ensemble.

//