Scenatet opfører Jessie Marinos 'Nice Guys Win Twice'

Årets festival åbner med eksperimenterende musikteater, hvor både fisk og fake news flyver omkring i en digital tidsalder.

‘Nice Guys Win Twice’ er eksperimenterende musikteater skabt af den amerikanske komponist og performer Jessie Marino i samarbejde med den rumænske multimediekunstner Constantin Basica, den franske producent Camille Lézer og det danske ensemble Scenatet.

Forestillingen præsenterer en række øvelser, der skal få os til at vende blikket mod os selv og vores egne vaner som seere. Vi finder musikken i tavse bevægelser og lærer at lytte til den underliggende melodi gennem en mur af støj, fortæller folkene bag. 

Med 90 hvide kasser bygger Jessie Marino og Scenatets besætning en mur i bogstaveligste forstand. Kasserne bliver undervejs vakt til live som flimrende fjernsynsskærme, der præsenter publikum for et sammensurium af overvågningsvideoer, nyhedsklip og hvid støj, alt imens overdimensionerede klovnfisk flyver omkring i salen.

‘Nice Guys Win Twice’ forener på én gang videokunst, politiske diskurser og ny musik i en grænsebrydende forestilling.

I juli blev ‘Nice Guys Win Twice’ præsenteret for første gang på Darmstädter Ferienkurse, der siden 1940’erne har været kendt for at præsentere de vigtigste nye strømninger indenfor ny musik.

Jessie Marino

Komponist, performer og mediekunstner fra Long Island, New York. Hendes seneste projekter udforsker gentagelsesmønstrene i hverdagens aktiviteter og rituelle absurditeter.

Scenatet

Eksperimenterende ensemble grundlagt i 2008 med base i København. Ensemblet arbejder i krydsfeltet mellem ny, eksperimenterende musik og konceptuel kunst, ofte med en ikke-instrumentel, sanselig og kropslig tilgang til det at udforske forholdet mellem musik, kunst og menneske.