Simon Løffler & Ensemble Adapter

Lysstofrør, motorer, en stortromme og et Casio-keyboard. Simon Løffler komponerer musik for både ører og øjne, når han forener musik og installation på Copenhagen Contemporary.

Simon Løfflers værker spænder fra meget intime set-ups til gådefulde konstruktioner, som både omfatter traditionelle instrumenter - som dog har gennemgået forskellige forvandlinger - samt nye instrumentelle begreber.

Over årene har Løffler skabt en række værker for bl.a. neonrør, legetøjsinstrumenter og effektpedaler, hvor instrumenterne næsten skal betragtes som en naturlig forlængelse af kroppens bevægelser.

På G((o))ng Tomorrow præsenterer han sammen med det tysk baserede Ensemble Adapter fem værker fra de seneste otte år. Bag korte titler som ‘a’, ‘e’ og ‘H’ gemmer sig kompositioner, der ikke blot bør høres, men i særdeleshed ses.

Eksempelvis bliver ‘e’ spillet på en geometrisk skulptur af lysstofrør. Tilsammen former lyskilderne trekanter i forskellige størrelser, der flimrer og knitrer sig vej gennem værket.

Eller ‘D’, som blev komponeret som en del af et større russisk kunstprojekt med titlen ‘Listening to Architecture’. Her fremstår musikken så blød og vag, at det lyder som om, den kommer fra et tilstødende lokale. Som når man lægger øret mod væggen for bedre at høre, hvad der mon sker på den anden side.

Ensemble Adapter

Tysk-islandsk ensemble, som siden 2004 har haft base i Berlin. De har samarbejdet med komponister og orkestre i flere verdensdele - i de senere år med et særligt fokus på Skandinavien. Kernen af ensemblet udgøres af Kristjana Helgadottir, Ingolfur Vilhjalmsson, Gunnhildur Einarsdottir og Matthias Engler.

Værkliste

a

D

e

H

Monodactyl

 

Koncerten er støttet af Koda Kultur og Goethe-Institut Dänemark.