Time is Local

Time is Local er en 12-timers koncert og live-installation skabt i et samarbejde mellem klangkollektivet We like We og lydkunstner Jacob Kirkegaard.

Musikken er komponeret specielt til Thorvaldsens Museum og udvikler sig imellem tid og rum, komposition og lydkunst samt elektronisk og akustisk lyd.

I løbet af værkets 12 timer kan du bevæge dig frit rundt mellem statuerne i de smukt farvelagte rum på Thorvaldsens Museum og opleve hvert rums særegne lyd og karakter.

Jacob Kirkegaard og de fire musikere i We like We bevæger sig på samme tid rundt i museet og spiller live i forhold de lyde og kompositioner, som du kan høre fra 12 højttalere, der er placeret i hvert andet af museets 24 rum.

Time is Local er en undersøgelse af lyd i tid og rum - en hyldest til den individuelle oplevelse af et nu.  

 

Oplev hvert enkelt rums lydlige og rumlige særprægethed

Hvert rums særlige lyd er optaget og gentagende gange spilles lyden tilbage i samme rum. Ved spejlingsprocessen af rummenes egen lyd opstår unikke kombinationer af resonanstoner direkte fra rummene. Selve disse klange er udgangspunkt for kunstnernes fortolkning og valg af instrumenter i værket 'Time is Local'.
Selve lydinstallationen består af 12 højttalere placeret i hvert andet af museets 24 rum. Under den 12 timer lange event kan du bevæge dig frit rundt og opleve hvert enkelt rums lydlige og rumlige særprægethed i forhold til hinanden. Jacob Kirkegaard og de fire musikere i We like We vil også bevæge sig rundt i museet og spille live i forhold de præ-optagede lyde og kompositioner spillet ud af flerkanalssystemet.

Time is Local er en undersøgelse af lyd i tid og rum - en hyldest til den individuelle oplevelse af et nu. Muligheden for at arbejde og interagere med museets akustik og lyd, samt inspirationen af historierne bag Thorvaldsens statuer har gjort kvintetten i stand til at skabe værket i en konstant dialog og et åbent samspil med værkets lokalitet.

Gennem eksperimenter med ideerne om lyd i tid og rum, f.eks. positionering, bevægelse, forskydning og tilfældighed inviterer publikum til at træde ind i en organisk, multidimensional og dog personlig undersøgelse af museets lyd.