Vampyr - livemusik til Carl Th. Dreyers mesterværk

Få en unik biografoplevelse når Carl Th. Dreyers radikale vampyr-film den 5. april får tilsat ny lydside live af tyske Paul Lovens, danske Mark Solborg og portugisiske Susana Santos Silva på Cinemateket i København

EKSTRAVISNING: Stor efterspørgsel gør, at vi har overtalt trioen til at medvirke ved en ekstravisning samme aften kl. 21.30!

Vampyrfilm med radikale eksperimenter

En ung mand, Allan Gray, ankommer til en kro ude på landet. Samme aften får han besøg af en ukendt mand, der beder ham om at hjælpe med at frelse en ung pige, der er i fare. Sådan starter Dreyers måske mest radikale film fra 1932, som eksperimenterer med bl.a. gotiske skygger og usædvanlig billedtekstur (skabt af af gaze og vaseline). 

Filmkritiker Jonathan Rosenbaum skriver om filmen: "Storheden i Dreyers film kommer både af måden, den håndterer vampyrtemaets seksuelle og erotiske dimension, og af dens distinkte, drømmende look."

Spritny impro-trio akkompagnerer 

Den legendariske tyske trommeslager Paul Lovens og den portugisiske trompetist Susana Santos Silva besøger Danmark på invitation fra guitaristen Mark Solborg. Alle musikere, der har markeret sig stærkt på den europæiske improvisationsscene.

Udover at vække Deryers Vampyrfilm til live den 5. april i Cinemateket optræder musikerne den 4. april i KoncerKirken i København og den 6. april under Sunship i Aarhus. 

Koncerterne er arrangeret i samarbejde med Goethe Institut Dänemark, Cinemateket, G((o))ng Tomorrow, KoncertKirken og Koncertforeningen Sunship.