Visible Cloaks, Yoshio Ojima & Satsuki Shibano

Et unikt møde mellem den amerikanske ambient-duo Visible Cloaks og to banebrydende skikkelser inden for 80’erne og 90’ernes japanske avantgardekunst-scene, Yoshio Ojima og Satsuki Shibano. Koncerten er præsenteret af ALICE og G((o))ng Tomorrow.

Det toneangivende Brooklyn-label RVNG Intl. har bragt den Portland, Oregon-baserede ambient-duo Visible Cloaks i et tæt samarbejde med to banebrydende skikkelser inden for den japanske 80’er avantgarde-kunstscene, Yoshio Ojima og Satsuki Shibano. Sammen har de skabt det originale og forførende album “Serenitatem”, der er den femtende udgivelse i RVNG Intl.s FRKWYS-serie - en albumrække, der hylder kreative samarbejder på tværs af lande og generationer.

Visible Cloaks 

Bag navnet Visible Cloaks gemmer sig de to musikere Spencer Doran og Ryan Carlile. De har - med kærlighed til japansk ambient, italiensk minimalisme og new age - siden 2010 skabt abstrakt og organisk ambient musik, og udgivet 3 albums på labels som Musique Plastique og RVNG Intl. Deres særegne lyd opstår i mødet mellem syntetiske synth-flader og samples af klassiske asiatiske instrumenter, og sender tankerne mod den japanske elektroniske pioner Ryuichi Sakamoto. 

Yoshio Ojima og Satsuki Shibano

Yoshio Ojima begyndte sin karriere som ambient-komponist, men med en særlig interesse for mulighederne inden for generativ software. Hans fascination af menneskets møde med computeren udfoldede han imidlertid i samarbejde med den klassisk uddannede pianist Satsuki Shibano, der bl.a. er kendt for sine fortolkninger af Erik Satie og Claude Debussy. Ojima og Shibano skabte fremsynede og innovative ambient-værker, der i dag kraftigere end nogensinde resonerer i avantgarde-scenens undergrund.

Glæd dig til et unikt møde mellem to generationer inden for ambient-musikken, når Visible Cloaks, Yoshio Ojima og Satsuki Shibano præsenterer værket “Serenitatem”, der kombinerer syntetiske, meditative elektroniske flader, forsigtigt klaverspil og stemme-samples. Koncerten er præsenteret i samarbejde mellem G((o))ng Tomorrow og ALICE.