This Is Where You See Me + Cedrik Fermont

Kom til verdenspremiere på årets store bestillingsværk This Is Where You See Me af den banebrydende saxofonist og komponist Julie Kjær som blevet er udråbt til én af jazz- og improscenens store nye navne.

Hun har samlet et internationalt stjernehold med Mandhira de Saram (violin), Alice Eldridge (cello), John Edwards (bas), Samuel Stoll (horn) og Mark Sanders (slagtøj). Musikken er baseret på komposition og fri improvisation, udforskning af instrumenternes akustiske lyd gennem extended techniques og med et strejf af folkemusik.

Oplev også årets vinder af Ars Electronica prisen Golden Nica, den belgiske lyd- og støjkunstner Cedrik Fermont i helt nyt møde med den vietnamesiske elektroniske musiker Luong Hue Trinh, som tager udgangspunkt i Fermonts projekt Not Your World Music. Noise in South East Asia.

Julie Kjær er en gennemført original musiker, der presser sine instrumenter til det yderste med dristig og tankevækkende lyd i feltet mellem ny kompositionsmusik og fri impro. Hun er på kort tid blevet anerkendt for sin musikalske kreativitet, sit intuitive spil og multifacetterede udtryk.

Anmelderne har brugt store ord om Kjærs lyd: "One of the most impressive new voices on the London jazz and improv scene", skrev magasinet The Wires Steward Smith om Kjær i 2016. 

Den unge saxofonist har også allerede markeret sig stærkt i det engelske bl.a. sammen med bassisten John Edwards og trommeslageren Steve Noble – to giganter på Londons improscene.

Medbringer internationalt stjernehold

'This Is Where You See Me' centrerer sig omkring begrebet metamorfose og vil med musikken som redskab undersøge forvandlingsprocesser og omfattende forandringer. Værket er baseret på komposition og fri improvisation, udforskning af instrumenternes akustiske lyd gennem extended techniques og med et strejf af folkemusik.

Julie Kjær har til koncerten på årets G((o))ng Tomorrow Festival samlet et internationalt stjernehold fra den europæiske eksperimenterende scene med Mandhira de Saram (violin), Alice Eldridge (cello), John Edwards (bas), Samuel Stoll (horn) og Mark Sanders (slagtøj).

'This Is Where You See Me' får verdenspremiere den 10. november på Jazzhouse. Værket er skrevet specielt til G((o))ng Tomorrow og den prestigefyldte ny musik festival Huddersfield Contemporary Music Festival i England.
 

CEDRIK FERMONT / LUONG HUE TRINH // THIS IS NOT YOUR WORLD MUSIC

Oplev samme aften årets vinder af Ars Electronica prisen Golden Nica, den belgiske lyd- og støjkunstner Cedrik Fermont i helt nyt møde med den vietnamesiske elektroniske musiker Luong Hue Trinh.

Cedrik Fermont, aka C-drík eller Kirdec, en komponist, musiker og forfatter, der er født i Zaire (DR Congo), opvokset i Belgien, bosat i Berlin, og som på sine utallige rejser har opstøvet og indsamlet eksperimenterende musik fra Sydøstasien og Afrika. 

Til koncerten kan du opleve Fermont og Trinh både solo og som duo. Fermont blander droner og percussion i en live performance inspireret af den asiatiske undergrundslyd og baseret på optagelser af bækkener, gongonger, metallofoner samt metalliske objekter og stemmer forarbejdet elektronisk. Det bliver en koncert, som vil kaste lytteren ind i forskellige meditative stadier.